Groepsevenementen vanuit Grou, Friesland

in samenwerking met locals

 

Enkel vaarbewijsvrije boten in verhuur

Direct aan open vaarwater

Lees over onze ‘mooi weer garantie’

Varen door Nat. Park de Alde Feanen

Ruime keus boten

Ben je op zoek naar een actieve en leuke activiteit op en rond het water voor bijvoorbeeld de personeelsvereniging, een familiefeest, een bedrijfsuitje of een uitje met vrienden? In samenwerking met Het Theehuis in Grou, het Skûtsjemuseum in Earnewâld en Outdoor Veldboom organiseert Watersportbedrijf ANJA voor groepen tot 80 personen fantastische evenementen waar nog lang over nagepraat zal worden!

Groepsevenementen

Sloep huren tot 60 personen

Met liefde voor watersport en voor de prachtige wateren van Friesland is het idee van de Grutte Grize (Grote Grijze) ontstaan. Vanuit het centrale watersport hart van Friesland, Grou, brengt de Grutte Grize u naar de prachtige meren en het nabij gelegen natuurgebied & nationaal park De Âlde Feanen.

De Grutte Grize kan 60 mensen meenemen op een rondvaart. De sloep is voorzien van een uitstekende geluidsinstallatie met de mogelijkheid om live artiesten mee te nemen. Catering aan boord
kan volledig verzorgd worden. Ook is er een toiletvoorziening aanwezig.

Geschiedenis
De Grutte Grize is een oude reddingsloep die begin jaren tachtig van de vorige eeuw is gebouwd bij de werf Mulder & Rijke waarna de sloep 35 jaar werkloos op een cruiseschip in Denemarken heeft gelegen. In 2015/2016 is de Grutte Grize volledig gerestaureerd tot een prachtige sloep

Geocaching nederland; ‘s-Werelds grootste schattenjacht

Geocaching is een avontuurlijk spel voor GPS en Smartphone gebruikers. Het spel werd in het jaar 2000 voor het eerst gespeeld.

Het basisidee is dat personen en organisaties/verenigingen (denk hierbij aan bijv. de scouting) waar ook ter wereld caches verstoppen en de locaties van deze caches delen door op internet hun exacte positie te melden.

Andere Geocachers gebruiken deze coördinaten om deze caches te vinden. Caches kunnen zijn Tupperware dozen, oude munitiekisten, PVC buizen…

Kortom een container waar een logboek in past en die ruimte biedt aan ruilitems.

Is de cache eenmaal gevonden, dan geeft de cache z’n geheimen prijs en beloont de vinder met een variëteit aan beloningen.

Aan de vinder wordt gevraagd iets uit te cache te nemen en hiervoor in de plaats weer iets achter te laten.

Alle eendjes zwemmen in het water.

Rondom Grou, is een vaarroute van 32 geocaches gerealiseerd.

Deze route voert u door een stukje kanaal, een prachtig stuk natuurgebied “De Alde Feanen”, waar het vooral zomerdag goed toeven is, dan gaat u via de meren weer richting uw startpunt alwaar de bonuscache voor het grijpen ligt.

Registreren bij geocaching.com

Om te kunnen geocachen heb je allereerst een inlogaccount nodig op de site van Geocaching.com.

Ga naar deze pagina om je gratis als geocacher te registeren.

Download de officiele geocaching app in de appstore.

GPS Sloepentocht vanaf €55,50 per persoon (tot 80 personen)

In Het Theehuis in Grou word je hartelijk ontvangen met koffie, thee en appelgebak. Hier krijg je uitleg over wat precies de bedoeling is van de sloepentocht. Daarna ga je in groepen het water op; wie heeft als eerste alle opdrachten uitgevoerd? Bij terugkomst krijg je een walborrel bij Het Theehuis, waarna er overgegaan wordt op de prijsuitreiking. De winnaars krijgen een medaille omgehangen. Aansluitend geniet je van een driegangendiner of een uitgebreid buffet.

  • GPS sloepentocht

  • Zeilwedstrijd

Zeilwedstrijd vanaf €47,95 per persoon (tot 80 personen)

De zeilwedstrijd start met het palaver in Het Theehuis, waar de gasten worden ontvangen met koffie, thee en oranjekoek. Vervolgens gaat iedereen het water op en wordt er na het inzeilen een heuse wedstrijd gezeild. Na afloop geniet je van een walborrel en is er een prijsuitreiking met medailles, waarna je mag gaan aanvallen op het Captains Dinner.

Zeilclinic vanaf €54,95 per persoon (tot 80 personen)

In een grote groep is de kans groot dat er veel mensen nog nooit hebben gezeild. Geen nood, want dat leer je allemaal tijdens deze clinic. Na de ontvangst met koffie, thee en gesorteerd gebak in Het Theehuis krijgen de aanwezigen uitleg over de zeilclinic. Er wordt niet al te lang gepraat, want je leert natuurlijk het best in de praktijk, dus al snel mag je het water op! Na afloop van de zeilclinic krijg je aan de wal een lekkere borrel. De dag sluit je af met een barbecue in Het Theehuis.

  • Zeilclinic

  • Sloepentocht

Sloepentocht in combinatie met het Skûtsjemuseum vanaf €39,95 per persoon (tot 80 personen)

Het perfecte groepsuitje voor gezelschappen waar ook ouderen bij aanwezig zijn. Na de ontvangst met koffie, thee en oranjekoek vaar je in sloepen naar het Skûtsjemuseum in Earnewâld. In dit museum leer je van alles over vroegere tijden, toen schippers met soms grote gezinnen leefden op een skûtsje. Ook leer je over de hedendaagse skûtsjesilers. Wanneer het museum bekeken is stap je weer aan boord van je sloep om terug te varen naar Watersportbedrijf ANJA in Grou. Hier krijg je aan de wal een borrel en geniet je vervolgens van een dinerbuffet in Het Theehuis.

Solex en sloepvaren vanaf €92,95 per persoon (tot 50 personen)

Zeer geschikt voor vrijgezellenfeesten! Nadat je bent ontvangen met koffie, thee en een etagère met lekkers krijg je uitleg over het solexrijden. Op de solex verken je vervolgens de omgeving van Grou. Eenmaal terug bij Het Theehuis geniet je van een heerlijke lunch waarbij je uitleg krijgt over de sloepentocht. Daarna ga je de sloepen in, om te genieten van een heerlijke ontspannen tocht door Nationaal Park De Alde Feanen. Na afloop krijg je aan de wal een borrel, en kun je vervolgens genieten van een walking dinner.

  • Solex en sloepvaren

  • Varen en fietsen

Varen en fietsen vanaf €68,95 per persoon (tot 80 personen)

Bij deze activiteit word je groep in tweeën opgedeeld. Na de ontvangst met koffie, thee en oranjekoek daar groep 1 eerst varen naar Earnewâld. Groep 2 stapt ondertussen op de fiets om een deel van de pontjesroute te fietsen naar Earnewâld, waar de groepen samenkomen voor een lunch op het strand. Vervolgens stapt groep 2 in de bootjes, en neemt groep 1 de fietsen over. Weer terug bij Het Theehuis wacht er een walborrel op jullie, waarna jullie aan kunnen schuiven bij het dinerbuffet.

Expeditie Robinson + sloepvaren vanaf €73,50 per persoon (tot 80 personen)

De groep wordt ontvangen in Het Theehuis in Grou met koffie, thee en bonbons. Met luxe sloepen wordt er vervolgens gevaren richting Earnewâld. Hier geniet je van een lunch op het strand. Daarna gaat de actie beginnen. Op het strand doe je verschillende proeven uit het bekende tv-programma Expeditie Robinson. Zowel individueel als in teamverband bind je de strijd met elkaar aan. Balans, kracht, tactiek en denkvermogen spelen een belangrijke rol bij het succesvol uitvoeren van de opdrachten. Na de expeditie vaar je terug naar Grou, waar je op de wal een lekkere borrel krijgt. De dag sluit je af met een barbecue in Het Theehuis.

  • Expeditie Robinson

Zit jouw groepsevenement hier nog niet bij? Er zijn ook arrangementen op maat mogelijk.

Denk bijvoorbeeld aan een sloepentocht/zeilclinic in combinatie met outdooractiviteiten zoals boogschieten/teambuilding, een bezoek aan het museum BB Bunker, een dorpswandeling, pubquiz, VR-room, SUP-tocht, een escaperoom of een palingtocht. Neem voor meer informatie contact op om de mogelijkheden te bespreken.

TIP

Binnenkort openen we een evenementenpagina puur gericht op evenementen in de regio Grou. Hou onze nieuwsberichten in de gaten via Facebook en Instagram

Onze omgeving

  • Nationaal Park de Alde Feanen

  • Nationaal Park de Alde Feanen

Blijf je liever in de buurt van Grou en zoek je graag de natuur op? Ga dan naar Nationaal Park De Alde Feanen. Vanuit Grou ben je daar zo. Over het Pikmeer zeil je richting Earnewâld, dat in het hart van De Alde Feanen ligt. Bijzonder aan De Alde Feanen is de aanwezigheid van vele dieren. De Alde Feanen hebben zelfs hun eigen Big Five, bestaande uit de otter, de ree, de roerdomp, de aalscholver en de ooievaar. Die laatste kom je veelvuldig tegen in het natuurgebied. Ook komen er veel vossen voor in dit gebied. Dit roofdier laat zich zo nu en dan zien aan de waterkant.

Nog een roofdier dat zal zorgen voor verbaasde blikken is de zeearend. Een aantal jaren geleden waren er in Nederland niet veel zeearenden meer. Tegenwoordig broedt de zeearend ieder jaar in De Alde Feanen. Het is een imposante roofvogel met een spanwijdte van rond de twee meter.

Het weer in Nederland

Alles over zon, neerslag en natuurlijk de wind!

Het is natuurlijk geen Ibiza, maar Friesland heeft ook zeker prachtige zonnige dagen. Van april tot en met september zijn er talloze dagen dat het echt fijn is het water op te gaan. De zonnebril en de zonnebrandcreme mee en zonnebaden op het dek! Soms kent zelfs de herfst nog zulke fijne temperaturen dat we ons vaarseizoen gewoon nog even verlengen. Het zou niet voor het eerst zijn dat in oktober nog gewoon in een truitje gevaren kan worden. Neem voor de zekerheid wel warme kleren mee aan boord, want het koelt in het najaar uiteraard wel wat sneller af dan in de zomer.

 

Watersportbedrijf Anja biedt een Mooi-weer-garantie. Wanneer je van tevoren boekt en het blijkt op de dag van varen toch heel slecht weer te zijn, dan kan de boeking kosteloos worden omgeboekt.

Je mag ons alles vragen

Wil je hulp, advies, is er iets niet duidelijk? Wij gaan je helpen als je dat wilt.

Watersportbedrijf Anja stuurt je inloggegevens van je boekingsgegevens toe. In deze emails staan de inloggegevens.